GrondplanPraktisch

Klimaatfestival Ranst

Duurzaamheid Festival

Onze jetons

Voor betaling van drank en eten werken we op het festival met jetons. We hebben bij de aankoop rekening gehouden met het materiaal. Ze zijn gemaakt van gerecycleerde en biologische materialen.

Een zee aan mogelijkheden

Wist je dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in onze zee├źn en oceanen zal drijven? Daarom besloten we om onze jetons te laten maken uit oude, gebruikte visnetten. Daar hebben ze hun mooie groene kleur aan te danken. De visnetten worden verzameld in diverse havens. Vervolgens worden ze omgezet naar granulaatkorrels die men dan heeft verwerkt tot visnetjetons.

Percentage doneren aan goed doel

Een percentage van elk aangekocht drankje gaat naar het goede doel om het klimaat een duwtje in de rug te geven.

Herbruikbaar servies en bekertjes

Van je koffie tot je dessertje, alles zal geserveerd worden met herbruikbaar servies om zoveel mogelijk afval te vermijden.

We vragen tevens een kleine waarborg die dag voor het servies dat je gebruikt. Je kan op het einde van de rit kiezen om de waarborg al dan niet aan het goede doel te schenken.

Mobiliteit

We bieden een ruime parking aan voor fietsers en hebben ervoor gezorgd dat de deelfietsen van Donkey ook beschikbaar zijn op het festival. Reden genoeg om met de fiets te gaan?