GrondplanPraktisch

Klimaatfestival Ranst

Tegelwippen

Werken Gemeente: de loods

De werken aan de loods naast GBS De Knipoog in Ranst zijn gestart. In de loods komt een splinternieuwe ruimte voor de buitenschoolse kinderopvang met aangrenzende afgesloten tuin. De resterende oppervlakte wordt een overdekte polyvalente buitenruimte waarvan iedereen kan genieten. Tijdens de schooluren gebruikt de school ze als extra speel- of klasruimte. Inwoners kunnen er buiten de schooluren sociaal-culturele activiteiten organiseren. De speelpleinwerking krijgt ook meer speelruimte tijdens de vakantieopvang. De oude opslagcontainers van de jeugddienst binnen de schoolmuren worden volledig vernieuwd en optimaler geplaatst, zodat er meer buitenruimte komt. Ook de voorkant van de school wordt volledig heraangelegd. We vernieuwen en verplaatsen de fietsenstalling, zodat iedereen ze tijdens het weekend zal kunnen gebruiken. Daarnaast ontharden we een groot deel en maken we er een aangename groenzone van. Een groot deel ervan wordt extra groene openbare ruimte. Het zal als geheel mooi aansluiten op het nieuwe dorpspark.

 

 

Ook de scholen zelf springen mee op de kar:

Bericht van GBS de Sleutel: Klas 3: Bye bye gazon - GBS De Sleutel

 

Het belang van tuinen wordt door "Veerkrachtige dorpen" Ranst in de verf gezet:

De Ten-Tuin-Stelling 25 en 26 mei 2024 vindt de Ten-Tuin-Stelling plaats. Je kan dan 20 tuinen in deelgemeente Ranst bewonderen waar werken van lokale talenten tentoongesteld staan. Je volgt een route die begint aan de kerk van Ranst. Daar ontvang je tussen 10.30 uur en 15 uur alle info die je nodig hebt. De tuinen zijn open tot 17 uur. Voor de kinderen is er een kabouterzoektocht waarbij ze leuke prijzen kunnen winnen

De actie van het tegelwippen in Vlaanderen is gestart en loopt van 21 maart tot en met 31 oktober 2024.

Ga je tegels wippen? Kan je je foto’s delen met ons? Stuur ze op naar klimaat@ranst.be met het aantal gewipte tegels. Vergeet zeker ook jouw tegels niet te melden op:

Meedoen - VK Tegelwippen (vk-tegelwippen.be)

Actie in samenwerking met Igean:

Igean draagt ook zijn steentje bij om de eerste puin die je binnenbrengt gratis en voor niets te ontvangen. Dit ter waarde van 25 euro. Vergeet op het containerpark niet door te geven dat je dit in functie van de tegelwippen actie binnenbrengt.

 

Groenblauwpeil:

Alle acties die je onderneemt om jouw perceel klimaatbestendig te maken (ook tegelwippen) kan je melden op www.groenblauwpeil.be

Zo help je de Gemeente en Vlaanderen om meer zicht te krijgen op wat jij als individu/gezin onderneemt!

 

 

Meedoen - VK Tegelwippen