GrondplanPraktisch

Klimaatfestival Ranst

Korte Keten

Korte keten op het festival
01/06/2024

Groenten en fruit handelaars, plukboerderijen, juweliers, imkers,.. We proberen dit jaar de korte keten extra in de verf te zetten tijdens het klimaatfestival. De week van de Korte Keten loopt tot 26 mei, maar wij doen er nog een schepje bovenop en gaan op 1 juni voor:

#1junizondersupermarkt. Doe jij mee?

Tip: Breng een herbruikbare zak mee voor jouw inkopen. Er is een tijdelijke zone voorzien waar je de inkopen kan zetten tot vertrek. We zouden niet willen dat de inkopen je verhinderen om te genieten van wat het festival nog te bieden heeft.

De week van de korte keten
18-05-2024 - 26/05/2024

Ook interesse in de activiteiten die doorgaan binnen de week van de korte keten? Kom het hier te weten: https://weekvandekorteketen.be/

Ben je benieuwd naar welke verkooppunten er bij ons in de buurt zijn? Ga dan zeker een kijkje nemen op: https://www.lekkervanbijons.be/producten/rechtvanbijdeboer

 

Wat is korte keten?

Door recht van bij de boer te kopen, betaal je een eerlijke prijs en steun je onze landbouwers. Geen tussenschakels betekent geen overbodig transport of verpakkingen, wat het leefmilieu ten goede komt. Via de boer kom je weer in contact met de landbouwactiviteit en leer je de voordelen van seizoensproducten appreciëren. Producten recht van bij de boer zijn niet alleen heel vers, ze hebben ook hun eigen, unieke smaak.

In de korte keten kan je groenten, fruit en aardappelen kopen, maar ook zuivel, vlees, kruiden, enz.  koop je recht van bij de boer. Kopen bij de boer kan je in een hoevewinkel meteen op het erf, op een boerenmarkt of aan een automaat.

Je staat rechtstreeks in contact met de boer die je voedsel produceert.

Wil je meer weten, bekijk dan zeker dit filmpje een keer: